Tavaszi pikáns saláta

Tavaszi pikáns saláta

Hozzávalók:


– saláta mix
– koktélparadicsom
– újhagyma
– retek
– répa
– alma vagy málna (vagy mindkettő )
– szezám mag pirítva (aki érzékeny az olajos magokra, kihagyhatja)
– light mozzarella (vagy saját lében tonhal, pirított csirkecsíkok stb…)

Dresszinghez: (ízlés szerint érdemes a mennyiséget)
– oliva olaj vagy más hidegen sajtolt olaj (1 evőkanál)
– mustár (1 evőkanál )
– balzsamcet, (citromlé) (1-2 evőkanál)
– só, bors, bazsalikom
– 1 narancs leve (más gyümölcs leveit is használhatjuk, pl. lime)

A saláta mixet (lehet már eleve lecsomagolt salátaválogatásokat találni) és a többi zöldséget megtisztítva, átmosva, felvágva összeöntjük egy megfelelő méretű tálba, amiben majd átforgatni is tudjuk a salátánkat és enyhén megsózzuk. Tegyük bele a felkockázott mozzarellát (vagy egyéb sajtot, tonhalat, pirított csirke csíkokat stb.)
Kikeverjük a dresszinget… Egyszerűen egy kis habverővel összeöntjük a hozzávalókat és simára keverjük.
Tálalás előtt öntsük rá az öntetet a salátamixünkre és óvatosan forgassuk át, hogy mindenhol érje!
Díszíthetjük magokkal (pl. szezámmag, lenmag stb..) és friss fűszernövényekkel is.
Ha vegán változatot szeretnétek, akkor a light mozzarellát helyettesítsétek tofuval vagy Violife szójamentes növényi sajttal, úgy is szuper finom lesz!

Vélemény, hozzászólás?