Hoztam nektek én is egy finom ebédötletet! Lecsó cukkini puffanccsal.
A tojásos lecsó receptjét szerintem mindenki ismeri, így azt nem írom le.
Így készül a cukkini puffancs:
Hozzávalók:
– 1 kisebb cukkini lereszelve (ha levet eresztett, nyomkodjuk ki kicsit)
– 1 csipet só, ízlés szerint bors
– egy fej vöröshagyma reszelve
– 3 gerezd fokhagyma reszelve
– 4-5 evőkanál zabliszt
– 1 db tojás (ezt ki is lehet hagyni, helyettesíthetjük egy kanál, vízben kikevert útifűmaghéjjal, így tojásallergiásoknak is megfelelő lesz az ételünk!)
Egy kis tepsibe sütőpapírt terítünk, kenőtollal vagy olajspray-el vékonyan olívaolajat kenünk rá és beleterítjük a masszát. légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 30 percet sül, de érdemes figyelni mikor pirult meg a teteje.