Nyári kedvencem a CUKKINI
Amíg terem igyekszem minél változatosabb módon elkészíteni
Rakott cukkini mozarellával(4 adag)
• 800 g cukkini (egy közepes cukkini)
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db tojás
• 2 dl natúr joghurt
• 150 g light mozarella sajt
• olíva olaj
• só, őrölt bors ízlés szerint
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• zabkorpa tepsi kiszórásához
• 150 g barnarizs
A barnarizst egy teáskanál olajon lepirítjuk, majd félig puhára pároljuk. Egy jénai edényt kikenünk és kiszórjuk zabkorpával. A cukkinit jól megmossuk, ha zsenge, héjával együtt fél centi vastagságú karikákra vágjuk, ha öregebb, hámozva szeljük fel. Lerakjuk a jénai edénybe, rétegezzük párolt barna rizzsel, majd a magtisztított, karikákra vágott vöröshagymát is rárétegezzük, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba belekeverjük a tojást, zúzott fokhagymát és egy csipet sót és rákanalazzuk a cukkínire. 200 fokos sütőbe tesszük az alufóliával lefedett jénai edényt. 40 percet sütjük így, majd levesszük a fóliát és rászeleteljük a light mozarellát, 10 perc alatt rápirítjuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Tápértékek:
Energia: 402 kcal
Fehérje: 21 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 45 g