Rakott cukkini mozarellával

Rakott cukkini mozarellával

Nyári kedvencem a CUKKINI

Amíg terem igyekszem minél változatosabb módon elkészíteni

Rakott cukkini mozarellával(4 adag)

• 800 g cukkini (egy közepes cukkini)

• 2 fej vöröshagyma

• 2 db tojás

• 2 dl natúr joghurt

• 150 g light mozarella sajt

• olíva olaj

• só, őrölt bors ízlés szerint

• 4 gerezd zúzott fokhagyma

• zabkorpa tepsi kiszórásához

• 150 g barnarizs

A barnarizst egy teáskanál olajon lepirítjuk, majd félig puhára pároljuk. Egy jénai edényt kikenünk és kiszórjuk zabkorpával. A cukkinit jól megmossuk, ha zsenge, héjával együtt fél centi vastagságú karikákra vágjuk, ha öregebb, hámozva szeljük fel. Lerakjuk a jénai edénybe, rétegezzük párolt barna rizzsel, majd a magtisztított, karikákra vágott vöröshagymát is rárétegezzük, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba belekeverjük a tojást, zúzott fokhagymát és egy csipet sót és rákanalazzuk a cukkínire. 200 fokos sütőbe tesszük az alufóliával lefedett jénai edényt. 40 percet sütjük így, majd levesszük a fóliát és rászeleteljük a light mozarellát, 10 perc alatt rápirítjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

Tápértékek:

Energia: 402 kcal

Fehérje: 21 g

Zsír: 14 g

Szénhidrát: 45 g

Vélemény, hozzászólás?