Gránátalmás rizspuding pirított mandulával

Gránátalmás rizspuding pirított mandulával

Hozzávalók 4 adaghoz

• 200 g rizs

• 2,5 dl víz

• 5 dl kókuszital•

0.5 dl kókuszkrém

• 2 evőkanál méz vagy folyékony stevia édesítő ízlés szerint

• 1 db vaníliarúd•

100 g mandula

• egy db gránátalma pucolva, szemezve

A hántolt mandulát zsiradék nélkül lepirítjuk kerámia serpenyőben. A gránátalmát meghámozzuk, majd leszemezzük. A rizst vízzel feltesszük a tűzre, kevergetjük, és mikor elfőtt a víz, felöntjük a kókuszitallal. Hozzáadunk egy vaníliarúd darabot, amit előtte felhasítunk. Kevergetjük a rizst, és mikor a kókusztejet is magába szívta és felforrt, akkor a mézet vagy a steviát is beletesszük. Folytonos kevergetéssel addig főzzük lassú lángon, míg a rizs sűrű, pudingos állagú lesz. Ekkor hozzáadjuk a kókuszkrémet, átkeverjük, fedővel letakarva félretesszük kicsit hűlni. Végül belekeverjük a gránátalma szemeket, tálaláskor pirított mandulával megszórjuk. Kelyhekbe adagoljuk.

This Post Has One Comment

  1. A cikk kellemes a szemnek és hasznos. Más oldalakon a szövegformázás néha bosszút kiált az égbe. Amikor meglátok egy szövegfalat, csak távozom. Itt a megfelelő térköz és tartalom. Mindenképpen gyakrabban fogok idenézni 🙂

Vélemény, hozzászólás?