Rakott padlizsános cukkini

Rakott padlizsános cukkini

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 közepes cukkini hámozva (ha zsenge akkor csak megmosva héjjal együtt)
  • 1 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár (150 g) joghurt
  • 2 kis tojás
  • 100 g reszelt light Trappista
  • só, bors
  • 3 evőkanál zabkorpa
  • egy kanál olívaolaj

A hagymákat karikázzuk fel, a padlizsánt és cukkinit mossuk meg és szintén vágjuk vékony karikákra. Ha már nem zsenge a cukkini, akkor karikázás előtt hámozzuk meg. Kerámiabevonatos edényben egy kanál olajon kezdjük el pirítani a hagymakarikákat, majd ha már üveges, adjuk hozzá a cukkini és padlizsánkarikákat is. Sózzuk és üvegfedő alatt félpuhára pároljuk. Fontos, hogy öntsük le róla alaposan a levet, amit eresztett. Közben egy pohár natúr joghurtot keverjünk ki 2 kis tojással, csipet sóval, ízlés szerint borssal, zúzott fokhagymával és tetszőleges zöldfűszerekkel, valamint a lereszelt zsírszegény sajttal. Vegyünk elő egy közepes méretű jénai tálat és a félpuha, lecsepegtetett zöldségkarikákat kezdjük el belerétegezni. minden réteget hintsünk meg egy evőkanál zabkorpával vagy útifűmaghéjjal. Végül öntsük le az egészet a joghurtos-sajtos masszával. 200 fokos előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd még 30 percig 150 fokon légkeverésen.

4 részre osztva egy adag  En:  258 kcal       Fehérje: 16 g     Zsír: 12 g     Ch: 20 g

Vélemény, hozzászólás?