Mediterrán kuszkuszos-zöldséges lepényke

Mediterrán kuszkuszos-zöldséges lepényke

Hozzávalók egy adaghoz:

– szárazon mérve 50 gramm kuszkusz

-1 teáskanál extra szűz olívaolaj

– piros kaliforniai paprika 1/3

– cukkini 50 g

– fél teáskanál fűszerpaprika

– pirított vöröshagyma 1/2

– két darab koktélparadicsom

– ízlés szerint két három szem olívabogyó

– ízlés szerinti mennyiségű oreganó, bazsalikom, fokhagymapor, chili, curry, fekete bors, csipet só

– egy darab tojás

– 1 csapott kanál zabliszt

– friss vagy szárított petrezselyem

Felforrósított kerámia serpenyőben kevés olajon pirítsuk világosbarnára a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felezett paradicsomokat. Adjuk hozzá a kuszkuszt, ezt is pirítsuk egy kicsit, majd két deci forrásban lévő vízzel öntsük fel és fedő alatt hagyjuk megpuhulni 10-15 perc alatt amíg a gabona teljesen meg nem puhul. Ezután adjunk hozzá 1 csapott evőkanál zablisztet és egy tojást, valamint az apróra vágott friss vagy szárított petrezselymet. Formáljunk kis lepényeket és légkeveréses sütőben 165 fokon 15 perc alatt süssük ki.

Súlytartó étrendben ajánlott ebédre.

Vélemény, hozzászólás?