Kókuszkrémes hamis piskóta
(egy kis tepsihez, kb. 15 kocka)
„Piskóta”:
- 4 db tojás
- édesítő (stevia csepp)
- holland kakaópor vagy karob por (3-4 ek.)
- szükség esetén 1-2 kanál víz vagy növényi ital
- egy késhegynyi szódabikarbóna
A kókuszkrémhez:
- 200 ml kókuszkrém (1 doboz Cocomas vagy kara kókuszkrém)
- 1 db tojás
- 3 ek nyílgyökér liszt (vagy tápióka keményítő)
- stevia csepp ízlés szerint
Díszítés:
- 30 g kókuszreszelék
A hamis piskótához válasszuk szét a tojásokat és a fehérjéket pár csepp stevia édesítővel kemény habbá verjük. A sárgájákat kikeverjük 3-4 evőkanál natúr holland kakaóporral vagy karob porral, késhegynyi szódabikarbónával, ízlés szerinti mennyiségű édesítővel és ha nagyon sűrű lágyíthatjuk egy-két kanál vízzel vagy növényi itallal. A tojásfehérjehabot összeforgatjuk a kakaós/karob poros sárgájával és egy sütőpapírral kibélelt kisméretű tepsibe terítjük, majd 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A kókuszkrémet összekeverjük a tojással, a nyílgyökér liszttel, a steviával. Egy kerámia edényben óvatosan felforraljuk a keveréket, míg be nem sűrűsödik. Úgy kell kinéznie, mintha pudingot készítenénk. A hamis piskótára kenjük ezt a réteget, majd ha kihűlt, hűtőszekrényben 4 órát hűtjük. Teljesen meg kell szilárdulnia. Díszítésként a kókuszreszeléket kerámia serpenyőben barnára pirítjuk és a kész sütire hintjük, de akár karob porral is megszórhatjuk.
Az űrlap alja