Karácsonyi reform menü: Feltét ötletek

Karácsonyi reform menü: Feltét ötletek

Mozarellával töltött gomba

(4 adag)

  • 1 kg nagy méretű fehér csiperke gomba
  • 30 aszalt paradicsom
  • 500 g light mozzarella vagy Violife növényi sajt-mozarella ízű
  • szárított bazsalikom

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gombát megmossuk, a szárát eltávolítjuk. A gombafejeket megsózzuk, majd egy tepsire helyezzük. Az aszalt paradicsomot feldaraboljuk és eloszlatjuk a gombákban. Ízlés szerint megszórjuk szárított bazsalikommal. A light mozarella sajtot vagy Violife növényi sajtot felszeleteljük és a gombára tesszük. Az előmelegített sütőben grill fokozaton 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hekk erdeigomba raguval:

(4 adag)

  • 600 g hekk filé
  • olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 400 g erdei gomba
  • 2 dl natúr joghurt vagy kókusztejszín
  • 4 csapott evőkanál zabliszt
  • 150 g light mozarella sajt vagy Violife növényi „sajt”
  • tengeri só ízlés szerint, kakkukfű

A mindenképpen ragaszkodik hozzá, hogy hús is szerepeljen a karácsonyi menüben, az a mozarellával töltött gomba helyett vagy mellett készíthet feltétként halat is.

A halfilét megmossuk, vagy ha fagyasztott, akkor langyos vízben hagyjuk felengedni és alaposan lecsepegtetjük. Egy teáskanálnyi olívaolajjal bedörzsöljük és egy kissé megsózzuk. A felaprított hagymát egy kiskanál olívaolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk sóval, kakukkfűvel, majd a felszeletelt gombát megpároljuk benne. Belekeverjük a natúr joghurtot vagy kókusztejszínt és megrottyantjuk vele. Egy jénai tálat kikenünk és kiszórjuk zabliszttel. Belefektetjük a halszeleteket, ráöntjük a joghurtos gombát és rászeleteljük a light mozarella sajtot vagy Violife növényi „sajtot”. 180 fokos sütőben készre sütjük. Quinoa salátával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?