Igazi karácsonyi hangulatú desszert, hogy miért?
Korabeli szakrális témájú festményeken gyakran megjelenik Szűz Mária és a kis Jézus kezében a gránátalma, mint az isteni törvény szimbóluma. Utolsó vacsora képeken is szerepel a ha Krisztus feltámadását szimbolizálja. Később a barokk korban az uralkodók kezében mint a bőkezűség jelképét ábrázolták ezt a különleges gyümölcsök.
Íme a recept:
(2 adaghoz)
- Egy kis pohár (150 gramm) natúr joghurt
- Egy darab gránátalma
- 200 gramm zsírszegény túró vagy ricotta
- Két evőkanál méz vagy glicin vagy izé szerinti folyékony stevia édesítő
- Opcionális a díszítéshez házi vagy bolti kakaós keksz
Elkészítés:
A gránátalmát pucoljuk meg, felét szemezzünk le eltávolítva hártyákat, A másik felének nyomjuk ki a levét úgy, hogy a magok fennmaradjanak a szűrőn.
A túrót villával keverjük össze alaposan joghurttal, frissen préselt gránátalmalével és a választott édesítővel. Ha krémesre szeretnénk akkor botmixerrel turmixoljuk. A gránátalma magok felét hozzá keverhetjük a krémhez.
Adagoljuk két szép kelyhekbe és a maradék gránátalmával szórjuk meg a tetejét.
Ízlés és diéta szerint házi cukormentes vagy bolti kakaós keksszel kínálhatjuk.
Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak!