Egy adag hozzávalói:
- 3 db nagyobb sárgarépa
- fél hagyma
- egy kanál olívaolaj
- csipetnyi só, bors
- friss vagy szárított majoranna, kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- pár csepp stevia édesítő (ízlés szerint)
- zöldségleves alaplé
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy teáskanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. A sárgarépát meghámozzuk felkockázzuk és a hagymára rakjuk, együtt is pirítjuk. Felöntjük zöldségleves alaplével, puhára főzzük, majd fűszerezzük. Végül az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk. Meghintjük friss vagy szárított zöldfűszerekkel. Teljes őrlésű pirítóssal vagy tönköly pászkával kiváló ebédre.
Bátran fogyaszthatják fogyni vágyók, vegánok, cukorbetegek, laktóz és gluténmentes diétát tartók. Igazi vitaminbomba, bármely évszakban elkészíthető!