Útifűmaghéjas hamis bundás „kenyér”:

Útifűmaghéjas hamis bundás „kenyér”:

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 db közepes tojásfehérje + 1 sárgája
  • 2 kanál útifűmaghéj
  • 1 pici csipet  só, bors
  • ízlés szerint zsírszegény reszelt sajt vagy zöldségkém a tetejére

Elkészítés

Villával verjük fel a tojásfehérjéket, és 1 sárgáját egy kis tálba. Tegyük hozzá az útifűmaghéjat és a pici csipet sót, borsot. Hagyjuk állni kb. 10 percig. Ha túl sűrű lett, mehet hozzá pár kanál víz. Pici zsiradékot tegyünk egy kerámiaserpenyőbe és öntsük bele. A kanállal szépen egyengessük el a tetejét és süssük szép pirosra. Ha kész, akkor tehetünk rá zöldségkrémet vagy zsírszegény reszelt sajtot.

Vélemény, hozzászólás?