Mit vásároljunk a korona vírus ideje alatt?

Mit vásároljunk a korona vírus ideje alatt?

Vagy inkább mit ne?!
Ész nélkül semmit, nyugalom, nem fogunk éhen halni…

Az immunrendszerünket kellene erősítenünk a megfelelő táplálkozással is, erre nem éppen a legalkalmasabb a finomliszt és a cukor ? Nekem egy kg cukor több évre elegendő lenne, de egy átlagos háztartásban sem kellene túlságosan nagy mennyiségben felhalmozni.
Akkor mit is vegyünk?
Ha van megfelelő méretű fagyasztó ládánk tömjük meg mindenféle mirelit zöldséggel, gyümölccsel, esetleg hallal.
Ha nincs elég nagy fagyasztónk, akkor jobb híján vásárolhatunk mirelit helyett konzerv zöldséget, konzerv halat, de ezekről felhasználásuk előtt alaposan mossuk le a levüket!
Akinek van háztáji kertje ültessen sok- sok zöldséget; a zöldborsót, sárgarépát már most is el lehet tenni, ezek jól bírják a hajnali fagyokat is. A paradicsomot, paprikát pedig már lehet palántázni, ezeket panelben lakóknak később az erkélyre balkonládában lehet kitenni.
Egészséges szénhidrát forrásként vásárolhatunk zabpelyhet, durum tésztát, kölest, hajdinát, tönköly pászkát, wasa fibre kenyeret, granolát-ezek sokáig elállnak.
Vehetünk natúr olajos magokat: kesudiót, mandulát, diót, melyek napi fél marék mennyiségben az egészséges táplálkozás részét képezik. Érdemes befektetni egy növényi ital készítő gépbe (Vegital automata), így házilag készülhet a reggelihez kesutej, mandulatej, vagy akár zabital ? Persze ezek automata nélkül is elkészíthetőek, csak jóval macerásabban…
Szerezzünk be minél több féle szárított natúr zöldfűszert, így végtelen számú ízkombinációt alkothatunk ?A kiskertben vagy az ablakban is nevelhetünk friss fűszernövényeket.
Szerezzünk be kis üveges hidegen sajtolt növényi olajokat; extra szűz olívaolajat, lenmagolajat, szőlőmagolajat, de ne literszám, mert ezek könnyen avasodnak. Amúgy sem kell olajban úsztatni az ételeket!
Nálam létfontosságú hogy legyen otthon minőségi kávé-persze csak mértékkel, napi maximum 1 adag- és gyümölcstea ☕
Édesítésre cukor helyett némi stevia- én a folyékony változatot preferálom, mert könnyen adagolható és sokáig elég. Édesítő ereje háromszorosa a cukorénak, így nem csak egészségesebb hanem költséghatékonyabb is!
Aki pedig előrelátó volt, annak van is otthon saját maga által eltett tartósítószer mentes lecsója, paprikakréme, steviás lekvárja-befőttje ?
A LEGFONTOSABB PEDIG, HOGY FŐZÉS KÖZBEN IS TARTSUK BE A HIGIÉNÉS SZABÁLYOKAT!
Főzés előtt mossunk alaposan kezet és az alapanyagokat is alaposan tisztítsuk, mossuk meg felhasználásuk előtt ?????️?
MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA, SZERETTEIRE ÉS AKI MEGTEHETI MARADJON OTTHON ÉS FŐZZÖN FINOM ÉS EGÉSZSÉGES ÉTELEKET! ?

Aki úgy érzi, hogy szakember segítségét is kikérné az egészséges táplálkozással kapcsolatban, az online is kereshet bátran, mert a tanácsadás online Skype-on is működik!
Hétköznapokon 14:00 és 17:00 között lehet időpontot egyeztetni a 06 20 4047 881 es számon. További információk és áraim a szolgáltatások menüpont alatt olvashatóak.

Vélemény, hozzászólás?