Hogyan spórolj meg egyszerűen kalóriákat?

Hogyan spórolj meg egyszerűen kalóriákat?

Sokszor az a legnehezebb, mikor csak 4-5 kilogrammtól szeretnél megszabadulni–nevezzük ezt esztétikai  súlyfeleslegnek. Ilyenkor apróságnak tűnő dolgok is számíthatnak. A tudatos alapanyag választás és bevásárlás, valamint a megfelelő konyhatechnológia  kiválasztása  már fél siker ahhoz, hogy megszabaduljunk a bosszantó zsírpárnáktól.

Íme néhány egyszerű tipp:

Kerüld a feldolgozott élelmiszereket-válassz mindig frisset, szezonálisat!

A félkész, csomagolt élelmiszerek és egyéb kényelmi termékek csábítóak lehetnek a rohanó hétköznapokban,  ugyanakkor  tele vannak rejtett zsiradékkal és hozzáadott cukorral, melyek felesleges kalóriákat jelentenek. Válasszunk a boltban natúr, szezonnak megfelelő termékeket és ízesítsük otthon! Pl: vegyünk natúr joghurtot és tegyünk bele friss idénynek megfelelő gyümölcsöt. Nemcsak egészségesebb, még pénztárcabarát is.

Ügyeljünk a konyhatechnikára!

Ha egy csirkecombot bőrével együtt bő olajban sütünk, az kétszer annyi kalória mintha bőr nélkül, zsiradék hozzáadása nélkül, sütőzacskóban sütnénk!

Gondolkozz előre, tervezd meg és készítsd össze a napi étkezéseid!

Érdemes előző nap este, vagy aznap reggel kiporciózni, dobozolni a napi adagunkat, így kisebb eséllyel esünk kísértésbe kevésbé egészséges nasikkal. Ha ránk tör az éhség és ott van nálunk az áltanunk elkészített finom és egészséges ebéd, akkor nem a pizzarendelés lesz az első gondolatunk. Vagy ha tartunk magunknál friss hámozott felhasábolt zöldséget, akkor nem fogunk sós mogyorót venni az automatából. Persze fontos, hogy tartsuk magunkat a tervezettekhez!

Vélemény, hozzászólás?