Cékla a tányéron

A cékla magas vastartalma segít a szervezetnek nagyobb mennyiségű oxigént felvenni, mely a vérszegénység megelőzésében játszik fontos szerepet. Mélyvörös színét a likopin nevű antioxidáns adja, mely támogatja az immunrendszert és lassítja a sejtek öregedését, gyulladáscsökkentő hatású. Magas C és B-vitamin és folsav tartalmának köszönhetően kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. Csökkenti a koleszterinszintet és támogatja a szív és érrendszer működését. Kedvezően befolyásolja az emésztést, tisztítja az emésztőrendszert. Kattints a receptekért!

0 Comments

Fermentált ételek az egészséges bélflóráért: készítsünk savanyúságot

A fermentáció jótékonyan hat a bélrendszerünk mikroflóra egyensúlyára. A fermentált élelmiszerek nem tartalmaznak tartósítószereket, megőrzik tápértéküket. Segítenek a normál bélflóra helyreállításában, így bélbetegségek megelőzésében, szerepük van a koleszterin csökkentésben, vitaminok képzésében, ételintoleranciák gyógyításában, mindemellett még antikarcinogén hatásúak is. Érdemes tehát rászánni az időt az elkészítésükre. Aki még sosem fogyasztott hasonló terméket, annak jó tanács, hogy fokozatosan, egyszerre kis adagokkal szoktassa hozzá a szervezetét és akkor elkerülhetőek a kezdeti kellemetlen mellékhatások (puffadás, gázosodás), és idővel csak a pozitív hatásokat élvezhetjük :)

0 Comments

Édes ízek cukor nélkül

Melyik édesítőt válasszam cukor helyett? Mit használhatnak a gyerekek és a kismamák? Mely édesítők nem javasoltak fogyni vágyók számára? Mire vigyázzunk ha édesítővel sütünk főzünk? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az alábbi bejegyzés...

0 Comments

Mediterrán diéta

A II. világháborút követően a mediterráneum Európához való felzárkóztatása keretében kutatásokat végeztek több országban Földközi-tenger térségében. Az életmódot, táplálkozást is vizsgáló felmérés eredménye szerint a tradicionális életmódot folytató családok körében bizonyos krónikus betegségek előfordulása lényegesen ritkább volt, mint az európai átlag (például bizonyos daganatos betegségek, magas vérnyomás, érelmeszesedés, metabolikus szindróma).

0 Comments

Rakott padlizsános cukkini

Készítsünk rakottat cukkiniből! Finom, laktató és mégis diétás nyári étel. Fogyni vágyók és cukorbetegek is bátran jóllakhatnak vele. Kattints a receptért!

0 Comments

Őszi ételek:Mit készítsek sütőtökből?

A nyár gyorsan elszaladt, de szerencsére az ősz is finom és tápanyagban gazdag alapanyagokat terem számunkra. A sütőtök egyaránt kedvence a felnőtteknek és a gyerekeknek, sokoldalúan elkészíthető. Persze a töklámpás készítése sem maradhat el :)

0 Comments