Shiitake gomba hagymával és tojással

Shiitake gomba hagymával és tojással összesütve kerámia serpenyőben egy csepp olívaolajon. Mellé saját kis koktélparadicsomok. Bevallom, először kóstoltam ezt a gombafajtát, mert néha nem árt egy kis újdonság. Kínában és Japánban kimondottan nagy hagyománya van, rendszeresen fogyasztják egészségvédő hatása miatt is, lényegében ez egy GYÓGYGOMBA.

0 Comments

Gránátalmás rizspuding pirított mandulával

Ezt a finomságot súlytartó, egészségmegőrző étrendben ajánlom. Gyerekek, sportolók is szívesen fogyasztják. Tejmentes, laktózmentes, vegetáriánus desszert. Ha méz nélkül készül, akkor vegán életmódot folytatók is beilleszthetik a menübe.

0 Comments

Fűszeres lencsesaláta

Újévi maradék mentő étel! Aki vegetáriánus vagy vegán, az sonkakocka nélkül készítve fogyassza, úgy is nagyon finom, tápláló étel :)

0 Comments

Szilveszteri menü ötletek: Vöröslencse mártogatós

Ünnepeljük az Újévet finom és egészséges fogásokkal! Ahogy a karácsonyi menüsornak, úgy az újévi ételeknek is van hagyománya, jelentése. Egyes ételféléket azért fogyasztunk ilyenkor, mert a bőséget, szerencsét szimbolizálják. Ilyen alapanyag például a lencse, a bab, a borsó, a rizs, a káposztafélék, a borsó, a gránátalma, a mazsola, a fánk és a malachús. Nem ajánlatos halat és szárnyast fogyasztani, mert a legenda szerint elúszik, illetve elrepül vele a szerencse.

0 Comments

Gránátalmás pohárkrém

Igazi karácsonyi hangulatú desszert, hogy miért? Korabeli szakrális témájú festményeken gyakran megjelenik Szűz Mária és a kis Jézus kezében a gránátalma, mint az isteni törvény szimbóluma. Utolsó vacsora képeken is szerepel a ha Krisztus feltámadását szimbolizálja. Később a barokk korban az uralkodók kezében mint a bőkezűség jelképét ábrázolták ezt a különleges gyümölcsök. Recept a bejegyzésben!

0 Comments

Maradék mentő menüsor

A megmaradt húsból, zöldségből, csokimikulásból egész menüsor lehet összerakni, így nem kell a szemétben végezniük. Receptek a bejegyzésben!

0 Comments

Karácsonyi ünnepek a környezet tudatosság jegyében

Míg régen az adventi időszak fókuszában a békés elcsendesedés és a hálaadás volt, ma erről teljesen megfeledkezve a karácsony előtti időszak a felesleges tárgyak vásárlásáról és az ételek pánikszerű felvásárlásáról szól. Csakis rajtunk múlik, hogy idén változtatunk-e ezen. A mennyiség helyett válasszuk a minőséget! Készítsünk szerényebb adagokat, ami valóban el is fogy. Legyünk ínyencek, vásároljunk kistermelőktől, amit csak lehet, és minél kevesebbet a nagyáruházakból.

0 Comments