Sütőtökös-kakaós muffin

Sütőtökös-kakaós muffin

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 150 g gm zabliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor (gm)
  • 2-3 tevőkanál stevia (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy karob por)
  • fahéj ízlés szerint
  • 200 g sütőtök

A sütőtököt megsütjük puhára. A tojásokat habosra verjük.

Egy másik tálban elvegyítjük többi alapanyagot (gluténmentes zablisztet, gm sütőport, steviát, kakaóport, ízlés szerint fahéjat), illetve a sütőtökpürét. Végül hozzáadjuk a felvert habot.

Egy meglehetősen sűrű masszát kell kapjunk, amit szilikonformában vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen eloszlatunk.

A hőfok és idő sütőfüggő, én légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt sütöttem készre. Akkor a legfinomabb, ha kívül roppan, de a belseje nem szárad ki és kissé ragacsos marad.

Érdemes mellé steviás vaníliasodót főzni, ezt tejérzékenyek készítsék cukormentes növényi itallal.

Gluténmentes, tejmentes alacsony glikémiás indexű finomság.

Vélemény, hozzászólás?