Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 150 g gm zabliszt
- 1 kávéskanál sütőpor (gm)
- 2-3 tevőkanál stevia (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy karob por)
- fahéj ízlés szerint
- 200 g sütőtök
A sütőtököt megsütjük puhára. A tojásokat habosra verjük.
Egy másik tálban elvegyítjük többi alapanyagot (gluténmentes zablisztet, gm sütőport, steviát, kakaóport, ízlés szerint fahéjat), illetve a sütőtökpürét. Végül hozzáadjuk a felvert habot.
Egy meglehetősen sűrű masszát kell kapjunk, amit szilikonformában vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen eloszlatunk.
A hőfok és idő sütőfüggő, én légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt sütöttem készre. Akkor a legfinomabb, ha kívül roppan, de a belseje nem szárad ki és kissé ragacsos marad.
Érdemes mellé steviás vaníliasodót főzni, ezt tejérzékenyek készítsék cukormentes növényi itallal.
Gluténmentes, tejmentes alacsony glikémiás indexű finomság.