Karácsonyi reform menü: Kókuszitalos sárgarépa krémleves

Karácsonyi reform menü: Kókuszitalos sárgarépa krémleves

Advent első vasárnapjának alkalmából fogadjátok szeretettel ezt a receptet. Ez egy igazán reform karácsonyi menü első fogása. Ezentúl minden vasárnap, egészen karácsonyig feltöltök egy étel tippet. Egyszerű, gyors és egészséges, hogy az igazán lényeges dolgokra is jusson idő ???
Kókuszitalos sárgarépa krémleves
(4 adag)
· 10 közepes méretű répa (kb. 1 kg), meghámozva, felszeletelve

· 1 fej vöröshagyma, felaprítva

· 2-4 gerezd fokhagyma, felaprítva

· 250 ml kókuszital

· 1 teáskanál kurkuma

· 2-3 ág friss vagy szárított kakukkfű levelei

· 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

· só, bors· 50 g pirított fenyőmag


Egy lábasban dinszteljük meg az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a kurkumát és főzzük néhány percig. Ekkor adjuk hozzá a répát, a kevergessük néhány percig, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 1-1,5 liter). Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kakukkfüvet és főzzük közepes lángon, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel pürésítsük, amíg sima állagú lesz. Öntsük hozzá a kókuszitalt, forraljunk rajta még egyet és tálalhatjuk is. Tálalás előtt, aki be tudja szerezni, és nem érzékeny az olajos magokra, az megszórhatja pirított fenyőmaggal. (Nálam ez utóbbi sajnos ki kell hogy maradjon, mert kiütnek az olajos magok

Vélemény, hozzászólás?