Gránátalmás pohárkrém

Gránátalmás pohárkrém

Igazi karácsonyi hangulatú desszert, hogy miért?

Korabeli szakrális témájú festményeken gyakran megjelenik Szűz Mária és a kis Jézus kezében a gránátalma, mint az isteni törvény szimbóluma. Utolsó vacsora képeken is szerepel a ha Krisztus feltámadását szimbolizálja. Később a barokk korban az uralkodók kezében mint a bőkezűség jelképét ábrázolták ezt a különleges gyümölcsök.

Íme a recept:

(2 adaghoz)

  • Egy kis pohár (150 gramm) natúr joghurt
  • Egy darab gránátalma
  • 200 gramm zsírszegény túró vagy ricotta
  • Két evőkanál méz vagy glicin vagy izé szerinti folyékony stevia édesítő
  • Opcionális a díszítéshez házi vagy bolti kakaós keksz

Elkészítés:

A gránátalmát pucoljuk meg, felét szemezzünk le eltávolítva hártyákat, A másik felének nyomjuk ki a levét úgy, hogy a magok fennmaradjanak a szűrőn.

A túrót villával keverjük össze alaposan joghurttal, frissen préselt gránátalmalével és a választott édesítővel. Ha krémesre szeretnénk akkor botmixerrel turmixoljuk. A gránátalma magok felét hozzá keverhetjük a krémhez.

Adagoljuk két szép kelyhekbe és a maradék gránátalmával szórjuk meg a tetejét.

Ízlés és diéta szerint házi cukormentes vagy bolti kakaós keksszel kínálhatjuk.

Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak!

Vélemény, hozzászólás?