Bogyós gyümölcsös túrófelfújt

Bogyós gyümölcsös túrófelfújt

Hozzávalók 4 adaghoz:

-250 gramm zsírszegény túró
-1 kis pohár natúr joghurt
-1 tojás szétválasztva
-3 púpos evőkanál gm zabpehely
-ízlés szerinti mennyiségű friss vagy mirelit bogyós gyümölcs (áfonya, ribizli, szeder)
-folyékony Stevia édesítő ízlés szerint
-vanília aroma ízlés szerint

A tojást válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá pár csepp Stevia édesítővel. A tojás sárgáját villával vagy botmixerrel dolgozzuk össze a zsírszegény túróval, natúr joghurttal, zabpehellyel, folyékony Stevia édesítővel és a vanília aromával. Óvatosan forgassuk össze a kemény habbá vert tojásfehérjével és a bogyós gyümölcsökkel. Négy kerámia szuflé formát kenjünk ki zsiradékkal és töltsük bele a masszát. Előmelegített sütőben légkeverésen süssük 40 percig 165 fokon. Kalóriaszegény, szénhidrát és zsírszegény, fehérjedús desszert. Ajánlom sportolóknak edzés után, fogyni vágyóknak, cukorbetegeknek, gyerekeknek egyaránt 

Vélemény, hozzászólás?