Diétás sushi házilag

A japán konyha jellegzetes étele a SUSHI. Ma már hazánkban is egyre elterjedtebb, trendibb. Mégsem egyszerű igazán jó sushit kapni, otthon elkészíteni pedig művészet, keveseknek sikerül. Én azért próbálkozom vele, hoztam is néhány receptet.

0 Comments

Őszi szezon hazai zöldségei: MÁNGOLD

Az őszi szezonban különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy immunrendszernek elegendő vitaminhoz és tápanyaghoz jusson. Fontos, hogy mindezt első sorban szezonális zöldségekből és gyümölcsökből próbáljuk meg fedezni. A tablettás vitaminokkal, étrend kiegészítőkkel szemben ezek szervezetünk számára fontos enzimeket és rostanyagokat is tartalmaznak. A mindenki által jól ismert hazai őszi zöldségek mellett érdemes beépíteni olyan ritkábban használt, elfeledett alapanyagot, mint például a MÁNGOLD. A bejegyzésre kattintva érdekességeket olvashattok róla és néhány receptet is!

0 Comments

Cukkini puffancs

A cukkini puffancs, vagy mondhatnám pitének is, egyszerűen megunhatatlan! Ezen a nyáron legalább annyira népszerű étel lett nálam mint a lecsóvariációk. Sós sütemény helyett kiváló egészséges alternatíva.

0 Comments

Hogyan spórolj meg egyszerűen kalóriákat?

Sokszor az a legnehezebb, mikor csak 4-5 kilogrammtól szeretnél megszabadulni–nevezzük ezt esztétikai súlyfeleslegnek. Ilyenkor apróságnak tűnő dolgok is számíthatnak. A tudatos alapanyag választás és bevásárlás, valamint a megfelelő konyhatechnológia kiválasztása már fél siker ahhoz, hogy megszabaduljunk a bosszantó zsírpárnáktól.

0 Comments

Tavaszi receptek: REBARBARA

A rebarbara a tavasz első hírnökeinek egyike, áprilistól júniusig tart a szezonja. A rebarbara ugyan zöldség, mégis gyümölcsként bánunk vele, általában süteményekben a legfinomabb. Eperrel például remek párost alkot ez a fanyar ízű növény. Készülhet belőle pite, lekvár, kompót, mártás, leves, fagylalt.... A bejegyzésben a kedvenc receptjeim osztom meg veletek!

0 Comments

Tavaszi receptek: Spárga

A magyar gasztronómiában még kevéssé elterjedt, pedig különleges, ízletes és egészséges zöldség. Tőlünk nyugatabbra előszeretettel fogyasztják, de már nálunk is kapható áprilistól kezdve májusban és egészen június végéig. Jól emészthető rostok alkotják a növény szárát. A hajtások folsavban A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban gazdagok, emellett igen kalóriaszegény. Vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismert, vízhajtóként áttételesen a szívet tehermentesítve a keringésre is jótékony hatással van.

0 Comments

Létezik-e mindenmentes étel, hogyan készül a házi granola?

Létezik mindenmentes étel vagy ez csak egy marketing fogás? Kinek jók ezek a termékek? Árthat is akár? Mi van, ha egy egészséges ember fogyasztja? Létezik-e suoperfood? Hogyan tudom eldönteni, hogy számomra ajánlott-e? Többek között ezekre a kérdésekre adok választ a video bejegyzésemben. A bejelentkezés végén bemutatom háti készítésű, finom, egészséges és pénztárcabarát granolámat is 

0 Comments

Granola házilag

Hogyan készíthetünk házilag gyorsan pénztárcabarát, egészséges és finom GRANOLÁT? A bejegyzésre kattintva kiderül :)

0 Comments