Birsalma

A birsalma Közép-Ázsiában, Törökországban és Magyarországon őshonos, szezonja az első hidegek beköszöntétől november végéig tart, de egész télen könnyen beszerezhető. Számos finomság készíthető belőle, receptek a bejegyzésre kattintva találhatók!

0 Comments

Az őszi-téli szezon csemegéje a GESZTENYE

Kevesen tudják, hogy a gesztenye valójában gyümölcs! A többi gyümölccsel összehasonlítva magas a benne a vízben oldódó vitaminok közül a B1 vitamin (tiamin), a B2 vitamin (riboflavin), valamint a B6 vitamin (piridoxin) mennyisége. Emellett a C vitamin tartalom is jelentős a gesztenyében, ami a málnáéhoz és a ribiszkééhez hasonlóan magas érték. Receptért kattints a bejegyzésre!

0 Comments

Gluténmentes diéta

Napjainkban egyre többen térnek át a gluténmentes táplálkozásra - egyesek intolerancia, vagy egyéb betegség miatt, míg mások teljesen más megfontolásból. De vajon tényleg ilyen káros szervezetünkre a glutén?

0 Comments

Diétás rétes

Ennél valami édeseset, de figyelnél az alakodra is közben? A bejegyzésre kattintva 2 íncsiklandó, kalóriaszegény és gyorsan elkészíthető rétes receptet találsz. Bátran beépítheted az étrendedbe akkor is, ha éppen diétázol és még a család is szívesen fogyasztja majd :)

0 Comments

Cékla a tányéron

A cékla magas vastartalma segít a szervezetnek nagyobb mennyiségű oxigént felvenni, mely a vérszegénység megelőzésében játszik fontos szerepet. Mélyvörös színét a likopin nevű antioxidáns adja, mely támogatja az immunrendszert és lassítja a sejtek öregedését, gyulladáscsökkentő hatású. Magas C és B-vitamin és folsav tartalmának köszönhetően kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. Csökkenti a koleszterinszintet és támogatja a szív és érrendszer működését. Kedvezően befolyásolja az emésztést, tisztítja az emésztőrendszert. Kattints a receptekért!

0 Comments

Fermentált ételek az egészséges bélflóráért: készítsünk savanyúságot

A fermentáció jótékonyan hat a bélrendszerünk mikroflóra egyensúlyára. A fermentált élelmiszerek nem tartalmaznak tartósítószereket, megőrzik tápértéküket. Segítenek a normál bélflóra helyreállításában, így bélbetegségek megelőzésében, szerepük van a koleszterin csökkentésben, vitaminok képzésében, ételintoleranciák gyógyításában, mindemellett még antikarcinogén hatásúak is. Érdemes tehát rászánni az időt az elkészítésükre. Aki még sosem fogyasztott hasonló terméket, annak jó tanács, hogy fokozatosan, egyszerre kis adagokkal szoktassa hozzá a szervezetét és akkor elkerülhetőek a kezdeti kellemetlen mellékhatások (puffadás, gázosodás), és idővel csak a pozitív hatásokat élvezhetjük :)

0 Comments

Édes ízek cukor nélkül

Melyik édesítőt válasszam cukor helyett? Mit használhatnak a gyerekek és a kismamák? Mely édesítők nem javasoltak fogyni vágyók számára? Mire vigyázzunk ha édesítővel sütünk főzünk? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az alábbi bejegyzés...

0 Comments